Utedag

Eleverna i 5-6 följer blint repet i skogen när de testar sina sinnen.

Leken när eleverna tränade hörseln var uppskattad. Här har Selma varit räv medan Nils och Caspian varit harar.

Spännande utedag med Micke!

Vi, alltså åk 5-6, var ute i skogen i Lillkyrka den 8/9. Micke från naturskolan var med oss när vi testade våra sinnen.

Den 8 september så var vi ute i skogen med Micke från naturskolan. Vi gjorde sinnesövningar och lekte några lekar. Vi skulle träna på våra sinnen så vi blev bättre på dem. Vi provade alla sinnen genom att gå en sinnespromenad. I en övning skulle vi ta bort ett sinne för att förbättra de andra, t.ex. när vi lekte ”Haren och räven”. Då tog vi bort synen med ögonbindlar, en elev var räv och två elever var harar. Alla tre hade bjällror och räven skulle fånga hararna med hjälp av ljud. Vi gick även ut i skogen med ögonbindlar och med hjälp av ett litet rep som var bredvid oss skulle vi ta oss fram. En samarbetsövning var när man skulle leda en kompis med ögonbindel till ett träd. Kompisen fick känna på trädet och sedan gick de tillbaka. Kompisen skulle sedan hitta trädet igen. Övningarna skedde i mullespåret och vid Ekbacken nära Lillkyrka. Det var åk 5-6, Micke och Ellen som var med.

Emilia, Freia, Isabelle, Erika, Knut, Vidar, Hampus, Loke, Leo B, Caspian, Shona och Vilja.

Prenumerera på nya blogginlägg