Skoluniform på Lillkyrkaskolan

Enköping

På Lillkyrkan pratas det om skoluniform för fulla vägar, elever röstar och får vara med och tycka till, men vad blir det?

Felizia Andersson och Julia Hübner är en utav få personer som önskar skoluniform på Lillkyrkaskolan.

– Det som är bra när man har skoluniform så blir folk inte mobbade och retade, förklarar Felizia Andersson.

Många vill inte ha skoluniform för att vissa vill sin personlighet eller utseende, många har blivit retade på grund utav kläder och utseende. Folk tänker nog mer på att ifall man retar någon i skolan för kläderna så ska den tänka på att den har samma kläder själv.

– Det här började pratas om för en vecka sedan för att det hade gått över gränsen och nån hade blivit misshandlad på grund utav sina kläder, förklarar Hampus Eriksson och Leo Eriksson från Grillbyskolan.

Ifall det införs så kommer tjejer ha kjol, kavaj och slips och killar kommer att ha byxor, kavaj och slips. De kommer att fortsätta att prata om det här till de är överens.

Av: Julia Hübner!

Prenumerera på nya blogginlägg